Corona-care

Zorg in tijden van Covid-19

 

Heb jij behoefte aan ‘Corona-care’?

We leven momenteel in een bijzondere tijd. De Corona-pandemie heeft effect op alle facetten van ons leven en het is onzeker wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn. Op de korte en op de lange termijn. Dit hebben de meesten van ons nog nooit meegemaakt.

Ook als artsen hebben we een crisis op deze schaal nog niet eerder meegemaakt. Velen staan in de frontlinie en hebben een hogere werkdruk. Anderen hebben er extra taken bijgekregen of, als de zorg is afgeschaald, juist minder te doen.

Hoe dan ook lopen artsen een groter gevaar zelf ziek te worden. Ze komen in contact met besmettelijke en soms erg zieke patiënten. Ze werken hard, raken vermoeid en hebben minder weerstand.

Daarnaast zijn ze ook gewoon mens en hebben ze een rol als moeder/vader, partner, dochter/zoon, vriendin/vriend, buurvrouw/buurman. Ze zijn bezorgd om de mensen om hen heen. We bevinden ons nu allemaal in een unieke, onzekere, stressvolle situatie.

En…ze zijn getraind in een medische cultuur van doorzetten en klaar staan, van niet zeuren maar doorgaan. Ze zijn nu nog meer dan anders geneigd alle tijd, aandacht en energie aan de zorg voor patiënten te geven. Extra diensten te doen en extra hard te gaan werken. Vooral rationeel te blijven en geen emoties toe te staan. En dat is heel begrijpelijk.

Ik sta voor je klaar…

… met een luisterend oor

Heb je behoefte aan een goed gesprek?

Iemand buiten je directe werkkring en buiten je naaste omgeving

om je zorgen mee te delen of de nare situaties die je nu misschien meemaakt mee te bespreken?

Kortom wil je even je hart luchten?

Neem dan nu contact met mij op voor een gratis ‘lucht-je-hart-sessie’!

We maken zo snel mogelijk een online of telefonische afspraak.

…en met praktische tips

Wat te doen als het leven lastig is?

Wat te doen als het leven lastig is?

Het was te verwachten met de oplopende Covidcijfers: we hebben allemaal weer te maken met strengere maatregelen. We mogen niet meer naar een restaurant, we mogen minder mensen thuis ontvangen en sporten in teamverband en competities zijn stilgelegd. Vanavond is er...

Lees meer
Voel jij je ook wel eens eenzaam?

Voel jij je ook wel eens eenzaam?

Ik ben benieuwd hoe het voor jou is, maar ik begin steeds meer te wennen aan de nieuwe situatie. Ook al zijn wij, 'rijke westerlingen', niet gewend aan dood en chaos, blijkbaar kunnen we ons toch redelijk snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.  De laatste...

Lees meer
Wat vertel jij jezelf?

Wat vertel jij jezelf?

Hoe gaat het met jou? Ik hoop dat je gezond bent en dat je je goed voelt, hoe je leven en je werk er op dit moment ook uit zien in deze Corona-tijd. Kranten en social-media berichten spreken veelvuldig over zorgverleners in de frontlinie, die strijden tegen de vijand,...

Lees meer

Nog meer gratis inspiratie?

Live one day at a time

 

and be kind to yourself

Ik ben gecertificeerd door

Ik ben aangesloten bij