Rust ⋅ Energie ⋅ Plezier

voor vrouwelijke artsen

Wat dokters zeggen…

Hieronder kun je lezen hoe een aantal van mijn klanten mijn coaching en training hebben ervaren.

Hun namen en beroepen zijn uit privacy-overwegingen gefingeerd.

 

Ik was teveel uit balans. Ik moest door omstandigheden teveel bordjes in de lucht houden. Ik was op zoek naar iemand die op en positieve manier weer in mijn kracht kon zetten.

Het individuele coach-traject was een waardevolle leerschool. Ik heb nu goede handreikingen waar ik de rest van mijn leven mee verder kan. Wat een verademing. Ook fijn om bevestigd te zien, wat je eigenlijk ten diepste al weet, maar waar je alleen niet aan toekomt om daar eens goed naar te kijken. Marga heeft mij een kompas gegeven waar ik op kan varen.

Ze is een bijzonder mens. Invoelend, meedenkend, positief, inspirerend en authentiek. Ze is een enorme steun voor mij geweest. Ik voel mij krachtiger in het maken van de voor mij juiste keuzes. Ik kan meer mezelf zijn.

 

Sanne

Huisarts

Ik heb de hulp van Marga ingeroepen omdat ik last had van lichamelijke klachten door spanningen op mijn werk. Ook had ik in de ochtend opstartproblemen door overmatig gepieker. ‘Doe ik het wel goed?’, ‘Kan ik het wel?’

Ik verwachtte een vergelijkbaar traject als bij de psycholoog waar ik eerder was geweest, maar deze coaching was heel anders! Al vanaf de intake was ik geraakt door het enorme effect. Er was meteen een klik en veel vertrouwen.

De VIP-dag was een hele unieke en diepe ervaring die mij veel heeft gebracht. Met name in het loslaten van het gepieker en het verzinnen van ‘worst-case’ scenario’s. Ik heb bepaalde angsten los kunnen laten. Het voelt als een blijvende stap die ik voor de rest van mijn leven heb gezet. Ik heb mijzelf beter leren kennen en mijn kwaliteiten anders leren inzetten. Mijn focus ligt minder op wat beter kan. De ochtenden zijn af en toe nog zwaar, maar niet meer zoals vroeger. Piekeren doe ik tegenwoordig op een heel ander niveau en op een veel lager pitje. Voor mij krijgt dit traject een 9.

Marga geniet zichtbaar van haar werk. Haar betrokkenheid heb ik als zeer prettig ervaren. Evenals haar humor en warmte. Ze is gewoon een heel fijn mens!

Mocht ik ooit weer behoefte hebben aan coaching dan ga ik zeker terug naar Marga.

Vicky

Neuroloog

Ik had veel twijfels en lichamelijke klachten die met het werk te maken hadden. Ik wilde uitzoeken welke veranderingen er bij mijzelf nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Ik zat op een doodlopende weg en heb nu de stap durven zetten op een weg met horizon. Ik ben erg benieuwd wat ik hier allemaal ga tegenkomen!

Ik weet beter wat ik waard ben en durf dit steeds beter uit te dragen. Ik heb kwaliteiten en door deze anders in te zetten kost werken minder energie. De onrust over of ik wel goed genoeg ben is weg.

Het VIP-traject loopt als vanzelf. De face-time sessies zijn net zo goed als gesprekken ter plaatse en dus een erg goede vervanging. Het scheelt veel reis en tijdstress! Ik geef dit traject een 9.

Marga is een erg prettige en fijne persoonlijkheid. Dat ze ook arts isgeeft meteen een band en maakt praten veel gemakkelijker. Aan een half woord had ze vaak genoeg waardoor ze snel tot de kern kwam. Haar aanpak was precies wat ik nodig had.

Je zou een coach kunnen zien als een goede vriendin met veel kennis van veranderingsprocessen. Iemand die je helpt om je vastgezogen voeten uit de modder te trekken, zodat je weer zelf je weg kunt vervolgen.

Tessa

Chirurg

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik zowel compassie voor mezelf nodig heb als voor mijn patiënten. Ik kwam bij Marga terecht omdat ik was uitgevallen op mijn werk. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat coaching was, maar het heeft me meer opgeleverd dan de therapie en training die ik in het kader van mijn opleiding tot psychiater heb gehad. Coaching is een totaal andere manier van begeleiding. Je krijgt vragen die je aan het denken zetten, of je nu wil of niet. Je krijgt de mogelijkheid om achter je eigen energie bronnen te komen en handvatten hoe je er praktisch meer verder kunt. Het kan confronterend zijn maar ook heel leuk. Het geeft energie. Ik vond het echt een negen waard.

Door je medische achtergrond, Marga, is het heel prettig te merken dat je heel makkelijk kan schakelen tussen verschillende methoden of inzichten, dat je er kennis van hebt en overzicht. Dat maakt dat je ook heel erg op maat kan werken en kan invoegen in wat er nodig is. Je stuurde ook video’s of informatie bronnen wat gewoon elke keer als een soort cadeautje voelde. Tegelijkertijd heb je ook een heel duidelijk kader waarin je werkt wat direct veiligheid, overzicht en structuur geeft. Die combinatie is heel erg prettig en helpend en maakt dat je heel snel samen aan de slag kunt en stapjes kan maken.

Ik ben mij weer bewust geworden van mijn waarden. Ik accepteer meer wie ik ben. Hierdoor ben ik rustiger geworden en kan in het dagelijks leven makkelijker loslaten.

Ik heb mijn doel gehaald!

Meta

Psychiater

Directe aanleiding voor het traject met Marga was het gevoel dat ik aan het veranderen was in een “zeurkous”die zich teveel zorgen maakt om dingen waar je eigenlijk geen invloed op hebt.

Ik heb nu inzicht in hoe je met de dingen in het leven kunt omgaan, het gevoel is het gevolg van je eigen gedachten! Ik vond deze theorie erg verhelderend. Ik ben rustiger, beter in staat om al het goede te zien. Ik sta weer sterker in mijn schoenen en kan meer hebben zonder meteen in de stress te raken.Zowel mijn partner als een paar collega’s hebben gemerkt dat ik rustiger ben.

Carine

Specialist ouderengeneeskunde

Ik had het gevoel dat de balans werk-privé zoek was, en dat privé teveel leed onder de werkdruk die ik ervaar.

Door het coachtraject heb ik nu meer contact met wat ik belangrijk vind. Ik mag meer kiezen voor wat ik leuk vind. Ik zie beter hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen en dat ik niet alles zelf kan doen. Ik weet dat ook ik een missie heb en dat daarnaar leven energie geeft!

Marga is plezierig als coach, ze heeft humor en kan relativeren, maar ze schroomt ook niet om door te vragen. Ze heeft veel kennis van zaken. Ze heeft echt oog voor wie je bent, luistert naar waar je eigenlijk heen wilt en reikt je hulpmiddelen aan om die koers te houden.

Meike

Dermatoloog

Ik wil mijn loopbaan graag een nieuwe richting geven, maar ik worstel al een hele tijd met hoe en welke richting dan precies. Inmiddels ben ik erachter dat de vragen die ik heb veel verder gaan dan werk alleen. En dat het goed is om uit verschillende hoeken hulp te vragen bij het beantwoorden ervan.

Het was een positieve en inspirerende ervaring. Bij sommige vragen dacht ik eerst: ‘dat weet ik echt niet, hoor’. Maar Marga zorgde ervoor dat de antwoorden toch redelijk eenvoudig naar boven kwamen.

Marga was in het proces prettig sturend en vertrouwenwekkend. Maar ook flexibel en inspirerend

Het heeft het er toe geleid dat veel dingen uit mijn hoofd op papier zijn gekomen en dat geeft rust. Ik kan nu verder.

Lianne

Kinderarts

Ik ben ruim 17 jaar werkzaam als huisarts en ben bij Marga terecht gekomen omdat ik behoefte had aan een duidelijke visie en richting in mijn werk. Waar wil ík naar toe, wat wil ik nog bereiken?

Er wordt voortdurend aan je getrokken door allerlei instanties, er komt steeds meer niet-patient-gebonden werk op je af. Blijf ik op die fiets meegaan of kijk ik naar wat ik wil?

Het coach-traject heeft me handvatten gegeven om mijn eigen koers te bepalen. Het heeft me geholpen te focussen op wat voor mij belangrijk is. Het maakt helder wat je eigenlijk zelf al weet. Maar je neemt de tijd om daar nu eens echt bij stil te staan. En iemand begeleidt je daar in.

Ik heb echt dingen veranderd en stappen gezet. Ik heb mijn spreekuur anders ingedeeld zodat ik meer tijd en energie voor mezelf overhoudt en het weer naar mijn zin heb. De contacten met mijn collega’s zijn intensiever en betekenisvoller geworden. Ik heb taken afgestoten en gedelegeerd. Ik neem besluiten nu veel meer op basis van wat ik wil en wat bij mij past zoals ik nu ben.

Marga heb ik ervaren als een enthousiasmerende coach. Zij weet mijn thema’s goed te benoemen, herkent wat er speelt en leert me praktische handvaten waar ik meteen mee aan de slag kan.

Ik geef dit coach-traject een 9.

Ik vind het belangrijk om niet door de waan van de dag te worden meegenomen, maar mijn doelen helder te hebben, het niet te laten liggen. Met hulp van Marga ben ik er echt mee aan de slag gegaan.

Christa

Huisarts

Marga kwam precies op het juiste moment voor mij met haar workshop. Ik wilde een plan hebben voor het nieuwe jaar: hoe wil ik dat het eruit ziet? wat moet ik veranderen?

Het resultaat was veel meer dan ik had verwacht. Marga heeft een aantal geweldige technieken om je te helpen ontdekken waar je je precies op wilt focussen. En je doelen helder te formuleren, zodat je precies weet welke stappen je moet zetten naar dat gewenste doel. Ze weet ook letterlijk een aangename, positieve omgeving te creëren om je in dit proces te begeleiden.

Ik vond Marga een zeer kundige coach. Zij was mijn “thinking partner”.

Mirjam

Gynaecoloog

Ik zocht contact met Marga omdat ik het gevoel had dat ik het werk niet meer goed overzag en aan het interen was, ook door prive drukte en zorgen. Ik had geen lol meer in werk. Ik twijfelde over mijn kunnen.

Ik weet nu dat ik niet altijd een tien hoef te halen om meer controle te krijgen over mijn werk. Ik kan afstand nemen, tevreden zijn met wat ik doe, meer prive tijd claimen. Ik luister nu naar mijn innerlijke stem.

Het gevolg is dat ik rustiger voel, meer gemoedsrust heb, ik kan meer genieten. Ik ben weer begonnen met hobby’s. Ik ga niet meer zeggen dat ik het druk heb 🙂 Ik voel me tegelijkertijd stevig en stoer. Ik geniet van het leven dat ik leid. Ik gun mezelf veel meer.

Ik geef het coach-traject een 9. De inhoud en opbouw sloten goed aan bij mijn proces. De VIPdag was heel prettig. Ik was echt in contact met mezelf en mijn kwaliteiten, mijn kracht, mijn competentie.

Ik heb Marga ervaren als een coach met veel persoonlijke aandacht en humor. Het voelde helemaal niet ‘zwaar’.

Milou

Psychiater

Ik vond het een bijzonder coachings traject, de eerste twee ochtenden waren echt een kado. Door je medische achtergrond is het heel prettig te merken dat je heel makkelijk kan schakelen tussen verschillende methoden of inzichten, dat je er kennis van hebt en overzicht. Dat maakt dat je ook heel erg op maat kan werken en kan invoegen in wat er nodig is. Je stuurde ook video’s of informatie bronnen wat gewoon elke keer als een soort cadeautje voelt. Tegelijkertijd heb je ook een heel duidelijk kader waarin je werkt wat direct veiligheid, overzicht en structuur geeft. Die combinatie is heel erg prettig en helpend en maakt dat je heel snel samen aan de slag kunt en stapjes kan maken.

Ik accepteer nu veel meer wie ik ben en ik waarom ik zaken belangrijk vind. Ik zorg beter voor mezelf. Hierdoor ben ik rustiger geworden en kan in het dagelijks leven makkelijker loslaten.

Ik wist eigenlijk helemaal niet goed wat coaching was en nu kan ik het heel veel mensen om me heen aanbevelen.

Mirelle

Huisarts

k ervaarde veel onrust bij mezelf, ontevredenheid over situatie werk, hoe verder te gaan, steeds het gevoel “is dit het wel helemaal, moet ik eventueel een andere stap zetten en welke dan/hoe dan?

In het traject heb ik meer zelfinzicht gekregen en ik voel me rustiger (ik hoor dat ook van anderen terug) Tevens het gevoel nu een duidelijke richting/plan te hebben waar ik naar toe wil. Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Ik kan makkelijker voor mezelf of thuissituatie kiezen, werk staat iets minder voorop. Voor mij krijgt het traject een 9. Je hoeft helemaal niet alleen naar een coach te gaan als je een “probleem” hebt, maar het kan ook zeer waardevol zijn voor je zelfontwikkeling/inzicht/ontplooiing.

Melanie

Radioloog

Ik ben in dit coachingsproces enorm gegroeid en heb echt een knop om kunnen zetten. Ik ben ook trots dat ik tijdig op de rem ben gaan staan en niet een burn-out heb gekregen. De druppel was een moeizaam fusieproces en meerdere collega’s zijn omgevallen, maar ik het kunnen voorkomen door met Marga aan de slag te gaan.

Mariëlle

Anesthesist

Het is een cliché, maar toch waar: er is meer in het leven is dan alleen werk / carrière. Ik was dat gevoel helemaal kwijt, maar werd gedwongen daarover na te denken nadat ik geheel onverwacht mijn baan was kwijtgeraakt. Een baan waar ik jarenlang keihard voor had gewerkt en veel voor opzij had gezet.

Wat erg goed werkte is dat Marga er zit als persoon. Dat maakt dat er snel vertrouwen is. Ze stelt open en tegelijkertijd prikkelende vragen. Ze heeft een hele krachtige manier om bij de kern te komen. Zo’n coach-traject is echt een verrijking.

Anouk

Uroloog

Ik voelde dat ik een nieuw pad wilde inslaan. Dat mijn oude vak niet meer bij me paste. Alles is nu een stuk duidelijker, ik weet wat ik wil en ook niet meer wil in mijn leven.

Samen met Marga heb ik alles op een rijtje gezet. Ze is heel prettig als coach: met humor, ontspannen, begrip, breed geïnteresseerd en geschoold en ruimdenkend. Je kunt met haar op hoog niveau communiceren . Dat ze dingen goed kan aanvoelen is erg prettig. Maar daarnaast ook opgeruimd, daadkrachtig en gestructureerd zonder dat het te veel rationeel/ planmatig wordt. Haar positieve uitstraling en stimulerende karakter werkt lang door.

Dit coachingstraject is een mijlpaal in mijn leven geweest, het heeft echt een andere wending aan mijn leven gegeven.

Ilonka

Gynaecoloog

Ik was mijzelf wat kwijtgeraakt in de hoge werkdruk.  Ik kon niet meer voor mijzelf bepalen welke kant ik in professioneel opzicht op wilde gaan. Was erg zoekende.

Het coach-traject heeft me veel rust gebracht. En ik voel me sterker. Daarnaast weet ik nu dat ik meer ben dan mijn specialisme. Ik weet weer wat belangrijk voor me is en houd dat op mijn horizon.

Wat ik goed vind aan Marga, is dat ze mensen zelf laat ontdekken waar de antwoorden liggen. Ik heb ook veel plezier gehad in onze gesprekken. Het voelde alsof ik haar al jaren kende. Dank je wel!

Floor

Internist

Waar wil je mee aan de slag?

Goed om te weten: naast live sessies in mijn praktijk in Haarlem of Terherne (Friesland), coach ik ook online. Ik werk dan ook met artsen uit heel Nederland.

Individuele Coaching

Ben jij op zoek naar rust, energie en plezier in je leven?

Wil jij daar in een individueel coach-traject, dat helemaal op jou is afgestemd, mee aan de slag?

 

Workshop of training

Samen met gelijkgestemde vrouwelijke collega’s sta je een of meer dagen stil bij wat jou bezighoudt.

Je leert hoe je zelf het heft in handen neemt. Hoe jij kalm en ontspannen om kunt gaan met alles wat op je afkomt.

Een gratis gesprek

Denk je ‘ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen’ of ‘wat is nu het beste voor mij’?

Ik nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk gesprek.

We zetten samen op een rijtje hoe het met je gaat en wat je nu nodig hebt.