Rust ⋅ Energie ⋅ Plezier

voor vrouwelijke artsen

Voor wie?

Ik werk met vrouwelijke artsen  die tijd en energie tekort komen

voor alles wat ze willen en moeten doen.

 

Het zijn hardwerkende, toegankelijke, warme vrouwen, die goed kunnen luisteren. Heel erg geïnteresseerd zijn in mensen en heel erg betrokken zijn bij hun patiënten.  Ze vinden het belangrijk om goed contact te hebben met de mensen om hen heen. Ze voelen goed aan wat er speelt. Ze zijn betrouwbaar en worden dan ook vaak om hulp gevraagd.

Naast de zorg voor andere mensen vinden ze het ook prettig om soms alleen te zijn. Lekker de natuur in te gaan of iets creatiefs te doen. Ze zijn nieuwsgierig van aard en vinden het heerlijk om iets nieuws te leren en zichzelf te ontwikkelen.

Ze zouden willen dat er veel meer uren in een dag zaten om dit allemaal te kunnen doen!

Heb jij ook geregeld dat gevoel?

Dan herken je misschien ook wel het volgende:

Je voelt je onrustig, ontevreden en geïrriteerd over hoe het allemaal gaat. Er is altijd te weinig tijd. Het werkt lijkt nooit af en thuis moet er ook nog zoveel gebeuren. Sport, hobby’s, afspreken met vriendinnen, dat schiet er dan zo makkelijk bij in.

Je hebt het gevoel dat je tekort schiet als dokter, moeder, partner, dochter, vriendin. Je wilt het allemaal goed doen, maar het lukt gewoon niet. Soms zou je wel even helemaal alleen willen zijn. Je bent stiekem blij als een afspraak op het laatste moment niet doorgaat (en daar voel je je dan ook weer schuldig over).

Je wilt graag alles goed regelen en controle hebben over de situatie. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je weet dat je soms ook neigt naar perfectionisme. Op een hele drukke dag kun je dan enorm balen van een te vol spreekuur, assistentes die niet goed functioneren. Je wordt onzeker en gaat twijfelen over je diagnose. Je hebt moeite met ontevreden patiënten.

Je bent begaan met je patiënten (en de mensen om je heen) en je spreekuur loopt geregeld uit. Je vindt het heel moeilijk om een gesprek af te breken. Vooral als iemand iets heel persoonlijk  tegen je vertelt (wat heel vaak gebeurt). Al het gedoe met administratie, zorgverzekeraars, contractering vind je lastig te combineren met de patiëntenzorg.

Je vindt eigenlijk ook nog dat je je steentje moet bijdragen in een bestuur, een commissie, een vebeterproject. Op je werk, maar misschien ook op de school van je kinderen of in de buurt. Maar je hebt geen idee hoe je daar nog de tijd en energie voor zou moeten vinden.

Komt dit je bekend voor? Dan ben je niet alleen!

Heel veel vrouwelijke artsen voelen zich zo…

en denken dat ze de enige zijn.

Wat ik veel zie bij mijn klanten is dat ze heel goed zijn in het zorgen voor anderen, maar zichzelf daarbij vergeten. Ze zijn heel streng voor zichzelf.

Dat veroorzaakt stress en schuldgevoel. En angst. Angst om een grote fout te maken. Angst om geen goede moeder te zijn. Angst om de verkeerde keuzes te hebben gemaakt. Angst om het niet vol te houden. Angst om met de billen bloot te gaan en hulp te zoeken.

Ze vinden dat ze alles alleen op moeten kunnen lossen.

Dat hoeft niet.

 

Het kan anders!

Ik ben er voor de volle honderd procent van overtuigd, dat

ook jij kunt leren hoe je wel tijd en ruimte maakt voor de dingen die er toe doen, die jij belangrijk vindt, die jij nodig hebt om goed te functioneren. Zodat je een goede dokter, moeder en partner bent.

ook jij kunt leren om de juiste keuzes te maken voor jezelf, zodat je lekker in je vel zit. Je uitgerust en energiek voelt. En er helemaal kunt zijn voor de ander als dat nodig is.

ook jij kunt leren hoe je minder streng voor jezelf kunt zijn en toch datgene bereiken wat je wilt (zelfs nog meer en beter dan door kritiek op jezelf). Zodat je minder stress en onrust voelt, met plezier je werk doet en geniet van het leven.

Dat is waar mijn coach-en trainingsprogramma’s je bij helpen:

 

Je weet wat je wilt, je maakt de juiste keuzes

en je gaat het ook echt doen!

 

Zodat je weer rust, energie en plezier hebt en je goed voelt.

Waar wil je mee aan de slag?

Goed om te weten: naast live sessies in mijn praktijk in Haarlem of Terherne (Friesland), coach ik ook online. Ik werk dan ook met artsen uit heel Nederland.

Individuele Coaching

Ben jij op zoek naar rust, energie en plezier in je leven?

Wil jij daar in een individueel coach-traject, dat helemaal op jou is afgestemd, mee aan de slag?

 

Workshop of training

Samen met gelijkgestemde vrouwelijke collega’s sta je een of meer dagen stil bij wat jou bezighoudt.

Je leert hoe je zelf het heft in handen neemt. Hoe jij kalm en ontspannen om kunt gaan met alles wat op je afkomt.

Een gratis gesprek

Denk je ‘ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen’ of ‘wat is nu het beste voor mij’?

Ik nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk gesprek.

We zetten samen op een rijtje hoe het met je gaat en wat je nu nodig hebt.

Wat zeggen klanten…

Ik ben in dit coachingsproces enorm gegroeid en heb echt een knop om kunnen zetten. Ik ben ook trots dat ik tijdig op de rem ben gaan staan en niet een burn-out heb gekregen. De druppel was een moeizaam fusieproces en meerdere collega’s zijn omgevallen, maar ik het kunnen voorkomen door met Marga aan de slag te gaan.

Mariëlle

Anesthesist

Het is een cliché, maar toch waar: er is meer in het leven is dan alleen werk / carrière. Ik was dat gevoel helemaal kwijt, maar werd gedwongen daarover na te denken nadat ik geheel onverwacht mijn baan was kwijtgeraakt. Een baan waar ik jarenlang keihard voor had gewerkt en veel voor opzij had gezet.

Wat erg goed werkte is dat Marga er zit als persoon. Dat maakt dat er snel vertrouwen is. Ze stelt open en tegelijkertijd prikkelende vragen. Ze heeft een hele krachtige manier om bij de kern te komen. Zo’n coach-traject is echt een verrijking.

Anouk

Uroloog

Ik voelde dat ik een nieuw pad wilde inslaan. Dat mijn oude vak niet meer bij me paste. Alles is nu een stuk duidelijker, ik weet wat ik wil en ook niet meer wil in mijn leven.

Samen met Marga heb ik alles op een rijtje gezet. Ze is heel prettig als coach: met humor, ontspannen, begrip, breed geïnteresseerd en geschoold en ruimdenkend. Je kunt met haar op hoog niveau communiceren . Dat ze dingen goed kan aanvoelen is erg prettig. Maar daarnaast ook opgeruimd, daadkrachtig en gestructureerd zonder dat het te veel rationeel/ planmatig wordt. Haar positieve uitstraling en stimulerende karakter werkt lang door.

Dit coachingstraject is een mijlpaal in mijn leven geweest, het heeft echt een andere wending aan mijn leven gegeven.

Ilonka

Gynaecoloog

Ik was mijzelf wat kwijtgeraakt in de hoge werkdruk.  Ik kon niet meer voor mijzelf bepalen welke kant ik in professioneel opzicht op wilde gaan. Was erg zoekende.

Het coach-traject heeft me veel rust gebracht. En ik voel me sterker. Daarnaast weet ik nu dat ik meer ben dan mijn specialisme. Ik weet weer wat belangrijk voor me is en houd dat op mijn horizon.

Wat ik goed vind aan Marga, is dat ze mensen zelf laat ontdekken waar de antwoorden liggen. Ik heb ook veel plezier gehad in onze gesprekken. Het voelde alsof ik haar al jaren kende. Dank je wel!

Floor

Internist

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.

Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking.

Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice.

And most important, have the courage to follow your heart and intuition.

They somehow already know what you truly want to become.

Everything else is secondary.

Steve Jobs, openingsrede Stanford University 12 juni 2005

Ik ben gecertificeerd door

Ik ben aangesloten bij