Rust ∗ Energie ∗ Plezier

Voor vrouwelijke artsen

Voor wie

Ik werk met vrouwelijke artsen die tijd en energie tekort komen

voor alles wat ze willen en moeten doen.

 

Het zijn hardwerkende, toegankelijke, warme vrouwen, die goed kunnen luisteren. Heel erg geïnteresseerd zijn in mensen en heel erg betrokken zijn bij hun patiënten.  Ze vinden het belangrijk om goed contact te hebben met de mensen om hen heen. Ze voelen goed aan wat er speelt. Ze zijn betrouwbaar en worden dan ook vaak om hulp gevraagd.

Naast de zorg voor andere mensen vinden ze het ook prettig om soms alleen te zijn. Lekker de natuur in te gaan of iets creatiefs te doen. Ze zijn nieuwsgierig van aard en vinden het heerlijk om iets nieuws te leren en zichzelf te ontwikkelen.

Ze zouden willen dat er veel meer uren in een dag zaten om dit allemaal te kunnen doen!

Heb jij ook geregeld dat gevoel, dan herken je misschien ook wel het volgende.

Je voelt je onrustig, ontevreden en geïrriteerd over hoe het allemaal gaat. Er is altijd te weinig tijd. Het werkt lijkt nooit af en thuis moet er ook nog zoveel gebeuren. Sport, hobby's, afspreken met vriendinnen, dat schiet er dan zo makkelijk bij in.

Je hebt het gevoel dat je tekort schiet als dokter, moeder, partner, dochter, vriendin. Je wilt het allemaal goed doen, maar het lukt gewoon niet. Soms zou je wel even helemaal alleen willen zijn. Je bent stiekem blij als een afspraak op het laatste moment niet doorgaat (en daar voel je je dan ook weer schuldig over).

Je wilt graag alles goed regelen en controle hebben over de situatie. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je weet dat je soms ook neigt naar perfectionisme. Op een hele drukke dag kun je dan enorm balen van een te vol spreekuur, assistentes die niet goed functioneren. Je wordt onzeker en gaat twijfelen over je diagnose. Je hebt moeite met ontevreden patiënten.

Je bent begaan met je patiënten (en de mensen om je heen) en je spreekuur loopt geregeld uit. Je vindt het heel moeilijk om een gesprek af te breken. Vooral als iemand iets heel persoonlijk  tegen je vertelt (wat heel vaak gebeurt). Al het gedoe met administratie, zorgverzekeraars, contractering vind je lastig te combineren met de patiëntenzorg.

Je vindt eigenlijk ook nog dat je je steentje moet bijdragen in een bestuur, een commissie, een vebeterproject. Op je werk, maar misschien ook op de school van je kinderen of in de buurt. Maar je hebt geen idee hoe je daar nog de tijd en energie voor zou moeten vinden.

Mocht je je hierin herkennen, dan ben je niet alleen.

 

Heel veel vrouwelijke artsen voelen zich zo ...

en denken dat ze de enige zijn.

Wat ik veel zie bij mijn klanten is dat ze heel goed zijn in het zorgen voor anderen, maar zichzelf daarbij vergeten. Ze zijn heel streng voor zichzelf.

Dat veroorzaakt stress en schuldgevoel. En angst. Angst om een grote fout te maken. Angst om geen goede moeder te zijn. Angst om de verkeerde keuzes te hebben gemaakt. Angst om het niet vol te houden. Angst om met de billen bloot te gaan en hulp te zoeken.

Ze vinden dat ze alles alleen op moeten kunnen lossen.

Dat hoeft niet!

Het kan anders...

Ik ben er voor de volle honderd procent van overtuigd, dat

ook jij kunt leren hoe je wel tijd en ruimte maakt voor de dingen die er toe doen, die jij belangrijk vindt, die jij nodig hebt om goed te functioneren. Zodat je een goede dokter, moeder en partner bent.

ook jij kunt leren om de juiste keuzes te maken voor jezelf, zodat je lekker in je vel zit. Je uitgerust en energiek voelt. En er helemaal kunt zijn voor de ander als dat nodig is.

ook jij kunt leren hoe je minder streng voor jezelf kunt zijn en toch datgene bereiken wat je wilt (zelfs nog meer en beter dan door kritiek op jezelf). Zodat je minder stress en onrust voelt, met plezier je werk doet en geniet van het leven.

Dat is waar mijn coach-en trainingsprogramma's je bij helpen:

Je weet wat je wilt, je maakt de juiste keuzes en je gaat het ook echt doen.

Je voelt je weer goed.