Corona-care

zorg in tijden van Covid-19

We leven momenteel in een ongelooflijk hectische tijd. De Corona-pandemie heeft effect op alle facetten van ons leven en het is onzeker wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn. Op de korte en op de lange termijn. Dit hebben de meesten van ons nog nooit meegemaakt.

Ook als artsen hebben we een crisis op deze schaal nog niet eerder meegemaakt. Velen staan in de frontlinie en hebben een hogere werkdruk. Anderen hebben, nu de meeste afspraken zijn afgezegd, juist minder te doen.

Hoe dan ook lopen artsen een groter gevaar zelf ziek te worden. Ze komen in contact met besmettelijke patiënten. De beschermende middelen dreigen op te raken. Ze werken hard, raken vermoeid en hebben minder weerstand.

Daarnaast zijn ze ook gewoon mens en hebben ze een rol als moeder/vader, partner, dochter/zoon, vriendin/vriend, buurvrouw/buurman. Ze zijn bezorgd om de mensen om hen heen. We bevinden ons nu allemaal in een unieke, onzekere, stressvolle situatie.

En...ze zijn getraind in een medische cultuur van doorzetten en klaar staan, van niet zeuren maar doorgaan. Ze zijn nu nog meer dan anders geneigd alle tijd, aandacht en energie aan de zorg voor patiënten te geven. Extra diensten te doen en extra hard te gaan werken. Vooral rationeel te blijven en geen emoties toe te staan. En dat is heel begrijpelijk.

 

Ik sta voor je klaar...

...met een luisterend oor

Heb je behoefte aan een luisterend oor?

Iemand buiten je directe werkkring en buiten je naaste omgeving

om je zorgen mee te delen of de nare situaties die je nu misschien meemaakt mee te bespreken?

Kortom wil je even je hart luchten?

Neem dan nu contact met mij op voor een gratis 'lucht-je-hart-sessie'!

We maken zo snel mogelijk een online of telefonische afspraak.

en met praktische tips

Wil je deze tips automatisch ontvangen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Ik ontvang graag de nieuwsbrief

 

Kijk voor meer luisterinitiatieven en tips voor zorgverleners op de website van Compassion for Care

Live one day at a time

And be kind to yourself